El jaciment de Castell participa en el IV Cap de setmana ibèric

Vist: 4013

El poblat ibèric de Castell a Palamós va participar ahir i dissabte en el IV Cap de setmana ibèric, una proposta del Museu d´Arqueologia de Catalunya que s´emmarca dins el programa de turisme cultural de La ruta dels ibers. La iniciativa intenta donar a conèixer els principals jaciments ibèrics de Catalunya.

Durant el passat cap de setmana, tècnics del Museu d´Arqueologia d´Empúries han donat a conèixer, a través de visites guiades al jaciment de Castell, l´estructura del poblat ibèric, la seva organització social, així com les darreres intervencions arqueològiques realitzades i els futurs treballs.

El jaciment de Castell va ser descobert el 1935 per Lluís Barceló i Bou, conservador del Cau de la Costa Brava.

Troballes de gran importància

Aquest any, durant bona part del passat mes de setembre, el jaciment ibèric de Castell ha acollit una nova edició del Curs Internacional d´Arqueologia d´Empúries, en el transcurs del qual s´hi ha efectuat diversos treballs de recerca que han possibilitat la troballa d´algunes restes de gran importància arqueològica. Un clar exemple va ser la columna monolítica, de 175 centímetres de llarg per 55 centímetres de diametre, que es va trobar en una de les intervencions arqueològiques. Es tracta de la primera columna de l´arquitectura ibèrica que és descoberta a Catalunya.

La campanya d´excavacions realitzada durant el mes de setembre també ha permès datar la construcció de la torre quadrada de l´entrada així com la plaça pública.

Publicada a "Diari de Girona" el dia 4 d'octubre de 2004

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)