Descobreixen més restes medievals al monestir de Banyoles

Vist: 3514

Restes del Monestir de BanyolesDues torres circulars, un capitell romànic i un tram de muralla medieval són les principals troballes que han aparegut en una prospecció arqueològica al subsòl d'uns terrenys a tocar del monestir de Sant Esteve de Banyoles, concretament al pati del darrere, on fins ara hi havia només un camp.

Ja hi havia documentació del segle XIX que indicava la construcció d'un edifici contigu utilitzat com a estances dels monjos a tocar de la muralla i que va ser enderrocat, però el que no comptaven era trobar elements defensius amb tan bon estat. També han constatat la concentració i superposició d'estructures medievals amb d'altres d'època moderna del segle XVIII.

La zona on els arqueòlegs s'han dedicat a fer l'avaluació de les possibles restes –al pati del darrere del monestir de Sant Esteve de Banyoles– té uns 1.000 metres quadrats de superfície i està just al costat d'on l'any 2010 ja es va fer una diagnosi amb la descoberta de part del fossat i la muralla del segle XIII.

Publicada al diari "El PuntAvui", 29 de febrer de 2016 - ACN - Banyoles 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)