Josep Bosch era un dels autors més prolífics i mensualment feia arribar a tots els cassanencs els seus escrits en els que habitualment reflectia els seus records sobre la vida del poble en temps passats.

Afeccionat a la història local i molt vinculat a la parròquia havia escrit diferents treballs relacionats amb el poble que havien estat publicats a Llumiguia entre els quals cal destacar una història de l'església parroquial de Cassà, un sobre els Cent anys de teatre cassanenc, un resum de la història de l'Orfeó Catalunya i un altre sobre les ermites de Santa Pellaia i Santa Àgueda. També va publicar: Notes històriques de la Comunitat parroquial de l’Esperit Sant de Barcelona (1998) i Història de la parròquia d’Aiguaviva (2000).

Per aquests escrits i molts altres relacionats amb la història del nostre poble, fa uns anys l'Ajuntament el va nomenar cronista de la vila.

També havia estat un poeta molt prolífic i els seus versos eren habituals a les pàgines de la revista que ell va contribuir a fundar el 1944. La felicitació de Nadal que reproduïm tot seguit havia estat un de les seves darreres col·laboracions.
Informació extreta de:
Contraportada del llibre "Història d'Aiguaviva del Gironès"
Web "www.cassadigital.cat"

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)