Les línies de DéuLes línies de Déu - L'objectiu secret dels templers.

Autor: Ramon Prior i Tió
(Pendent d'edició pública)

Es tracta d’un llibre d’investigació històrica en què teoritza sobre l'existència d’un pla ocult que té un objectiu insòlit i més que enigmàtic. L'entrellat va ser descobert estudiant la raó d'unes curioses coincidències geogràfiques i històriques observades en diversos emplaçaments d'origen medieval situats principalment a Catalunya.

L'autor escriu:

"Aquestes peculiaritats van ser detectades arran d’una activitat tan trivial com és la catalogació de noves rutes de senderisme de muntanya. El que en principi semblava tan sols l’anotació d’unes interessants curiositats recollides en diversos emplaçaments durant els recorreguts, va provocar una primera exploració sobre el seu significat. Ben aviat, però, van anar apareixent unes coincidències massa exagerades que em van deixar desconcertat. Amb un interès creixent, vaig fer desplaçaments ja més concrets al mateix temps que consultava mapes i documentació sobre els diferents llocs que m’havien cridat l’atenció. La sorpresa va venir en observar que la unió d'aquests indrets traçava una immensa figura geomètrica d'origen cabalístic, cosa que no podia ser casual. Hi havia, doncs, una intencionalitat?

Tot plegat em va ajudar a descobrir l’existència d’un pla singular amb un objectiu insòlit que ha passat estranyament desapercebut per gairebé tothom. En acabar la investigació, vaig intentar trobar un raonament senzill i lògic que em donés una explicació a tot plegat. En no aconseguir-ho, he decidit publicar la hipòtesi i la documentació que la corrobora. Qui parla no sap, qui sap calla.

Explico uns fets que es van iniciar a la regió de la Xampanya, al nord de l’actual França, en un llunyà segle XII. Allà es va reunir un conjunt de persones que tenien un propòsit comú. Van crear una confraria que estava constituïda, sobretot, per homes que posteriorment formarien part de les altes autoritats de l’Orde del Temple. Aquest orde, conegut popularment pel nom dels seus membres, els templers, va ser una institució religiosomilitar cristiana que es fundaria pocs anys després a Jerusalem, durant la Primera Croada a Terra Santa. La confraria, doncs, un cop va estar operativa, va treballar paral·lelament amb l'Orde i va executar dins del territori de la Catalunya medieval un pla molt precís que tenia una finalitat sorprenent. El pla contemplava, en una primera fase, l’adquisició i control d’un conjunt aparentment aleatori d’emplaçaments. El domini d’aquests punts geogràfics, que entre ells tenien una relació especial, i la posterior utilització d’unes persones amb una peculiar singularitat els va comportar posteriorment l’obtenció d’uns enigmàtics beneficis.

Aquest pla va ser dut a terme discretament i sempre sota el pretext dels interessos particulars del mateix Orde del Temple. La trama tenia el seu origen en uns documents i objectes desenterrats i portats d'amagat pels primers templers des de Jerusalem a Occident en els anys inicials d’existència de l’Orde. Així, per acomplir aquest ambiciós projecte, s'hi van dedicar esforços més o menys dissimulats que es van perllongar durant més de dos-cents anys. Però tot va quedar aturat el 1307 quan seguint les ordres iniciades pel rei de França es va detenir per sorpresa un gran nombre de membres del Temple en aquell país i després arreu del continent. Pocs anys més tard, el Papa va suprimir oficialment l’Orde i aparentment tot es va acabar."1

1 Informació extreta de verkami.com

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)